Hoe het allemaal begon.

Vanaf mijn 16e ben ik in aanraking gekomen met fitness. Eerst met vrienden, daarna zelfstandig doorgegaan (vrienden haakte af). Intensieve en minder intensieve volgde elkaar op in de jaren daarna, maar ik was binnen de fitness eigenlijk wel telkens op zoek naar de grens en / of iets nieuws.

 

Van alles uitgeprobeerd; compound training, negative training, HIT-training, enz. Dit laatste trok mij wel, omdat ik hier wel mijn grens bereikte en met een "rooie kop" naar huis ging. De eerste keer HIT was gelijk memorabel. Ik had mijn lichaam tot uiterste getraind en op de terugweg naar huis moest ik een paar keer stoppen omdat mijn lichaam zo protesteerden.

 

Naast het trainen deed ik de opleiding voor docent Lichamelijke Opvoeding en daarna kwam ik in dienst van het ROC Tilburg bij de afdeling Sport &Bewegen. Daar leidde ik onder anderen fitnessinstructeurs en Personal Trainers op.

 

Een van mijn oud-studenten stuurde mij (ongeveer 6 jaar geleden) een keer een filmpje op met 'kijk dit eens". Het was een filmpje van een wolkout van Rich Froning. Ik was gelijk geïntrigeerd !

CrossFit ? Wat was dat voor trainingsmethode ?

 

Ik ben mij er in gaan verdiepen via youtube, google ,enz. en merkte dat dit is wat ik zocht !!

 

Ik ging trainingen opzoeken en uitproberen en was eigenlijk gelijk verkocht / verslaafd aan deze manier van trainen.

Kocht wat spullen voor thuis in de tuin / garage en volgde de planning van crossfit.com.

 

Niet snel daarna haalde ik mijn CrossFit trainer level 1 en wilde ik hier mee mensen mee in aanraking laten komen, zowel bij Sport & Bewegen Tilburg als in mijn achtertuin / garage.

Dat laatste werd met de mensen waar het allemaal mee begon in de winter erg lastig en te koud.

 

Dus op zoek naar een ruimte. Deze vond ik vrij snel en het was nu of nooit. Stak mijn spaargeld in materialen en ging van start. Eerst als Crossload en na twee jaar als CrossFit Superfit.

 

Nu 4 jaar later is het een super gezellige box geworden met goede trainingen en meerdere gecertificeerde trainers.

 

Blij om zoveel mensen te helpen om een betere en fittere versie van zichzelf te worden.